Vintage meubels

De beste vintage meubels zijn 100 jaar oude klassieke stukken die zijn gemaakt door de beste ambachtslieden. Deze stukken zijn geen moderne reproducties. Het zijn oude stukken die het patina en karakter hebben van honderd jaar gebruik. Ze zijn gemaakt met kwaliteitsmaterialen door meesters in hun vak.

Om de beste vintage stukken te vinden, zoek je meubels die qua kleur en afwerking bij de stijl van het meubel passen. Let op details, zoals gebeeldhouwde rozetten op de rugleuning van een stoel, die laten zien dat het stuk uit een vervlogen tijd stamt.

Wees vooral selectief. Zoek stukken die u aanspreken. Als je niet van vintage stukken houdt, dan hoef je ze niet in je huis te hebben.

De beste stukken kiezen

Nadat je een aantal geweldige vintage meubels hebt gevonden, is de volgende stap om de stukken te kiezen die je in je huis wilt zetten. Er is een grote verscheidenheid aan meubels, dus gebruik deze lijst als uitgangspunt:

  • De beste stoelen zijn wingback, of armloze stoelen, met een gebogen rugleuning en drie poten. Dit zijn de meest voorkomende stoelen, die zeer comfortabel zijn. Let op tekenen van slijtage, zoals een versleten afwerking of een paar schaafplekken, om te weten dat de stoel geen vervalsing is. Als een stoel een mooie, verouderde afwerking heeft, is hij waarschijnlijk de moeite waard om te houden.

  • De beste tafels zijn rond, met een massief blad en drie poten. Een ronde tafel is een klassiek, veelzijdig stuk dat bij vrijwel elk decor past. Een vierkante tafel daarentegen is uit de mode en past niet in de meeste interieurs.

  • De beste lampen zijn groot en hebben een afgeronde voet. Een lamp met een cilindrische voet is te modern voor een vintage kamer.

Uw antieke meubels kennen

Deze tips helpen u antieke meubelen te herkennen en ze jarenlang te onderhouden:

  • De beste manier om een oud meubelstuk schoon te maken is door een zachte, droge doek te gebruiken. Er zijn een paar merken van ouderwetse doeken die veilig zijn om te gebruiken op antieke stukken. Het wassen van een antiek meubel met afwasmiddel zal de afwerking ruïneren.

  • Om vuil, was of andere vlekken te verwijderen, gebruikt u een mild, niet-zuurhoudend schoonmaakmiddel. Niet alle reinigingsmiddelen zijn veilig voor antieke meubelen, dus controleer eerst het etiket.

  • Om een antiek meubel te polijsten, gebruikt u een polijstmiddel dat speciaal is samengesteld voor antieke meubelen. Gebruik geen andere reinigingsmiddelen of poetsmiddelen.