Dus hoe bepaal je de waarde van je vakantiehuis of zelfs een heel vakantiehuis? Dit is waar de informatie in dit artikel van pas komt. Het bevat informatie over factoren waarmee rekening wordt gehouden bij het nemen van een beslissing over hoeveel u aan een potentiële of huidige klant wilt weggeven.

Het kan een lastige opgave zijn geweest om de totale waarde van de vakantiewoning voor uw bedrijf af te leiden of een realistisch cijfer te bedenken voor de goedkeuring van een bepaalde vakantiewoning voor uw bedrijf. Hier is de formule die wordt gebruikt voor de gemiddelde persoon en het gemiddelde bedrijf. Het is die van de prijs van een soortgelijk huis, een die net zo goed bij u past, maar een die iets minder duur is.

Bij het uitvoeren van een marktonderzoek voor vakantiehuizen zijn de prijzen van cruciaal belang, net als de kosten per vierkante meter van het vakantiehuis. De kosten per vierkante meter is de prijs van het huis gedeeld door het aantal wooneenheden in het vakantiehuis. De kosten van elke huiseenheid in het vakantiehuis zijn die van de lengte van de gemeenschappelijke ruimte. Er zijn vier manieren waarop de kosten voor de Gemeenschappelijke Ruimte kunnen worden berekend:

1) Barisal – houdt rekening met alle ontvangsten en uitgaven voor een bepaalde periode met betrekking tot de tijd of periode dat het op de markt is geweest.

2) TAC- Belastingen opgesteld door de verkoper van de gemeenschappelijke ruimte. De TAC van het vakantiehuis is de prijs die de verkoper van de gemeenschappelijke ruimte bereid zou zijn geweest te betalen om de verkoper de taxatie van het onroerend goed te laten ontvangen.

3) Boek – Dit is waar de taxatie is gebaseerd op de feitelijke landmetingen, en niet op een landmeting of onderzoek uitgevoerd door de verkoper, noch een onderzoek uitgevoerd door de overheidsinstantie of een architect.

4) Gespecialiseerd onderzoek – Deze methode gaat verder dan de TAC-methode en houdt rekening met bekende elementen van de sereniteit van het land, de stroming van water, labyrintische bochten van de glijbanen en de bouw van een complex van faculteiten die de gemeenschappelijke ruimte vormen.

Agrarische beoordelingen zijn een van de meest voorkomende factoren die als 'gemiddelde' worden gebruikt. Een van de redenen waarom agrarische beoordelingen een van de MUST-factoren en geometrieën van het huis op de markt zijn, is dat het voor een klant erg moeilijk zou zijn om een ​​huis te bouwen in een sereen en wijdverbreid landschap dat niet geschikt is voor de teelt van gewassen of dieren. Iedereen kan dat, maar niemand kan in deze context de beoordeling goed maken.

Dus over het algemeen, als het gaat om de taxatie van eigendommen, zijn de factoren kosten, grootte, geografische locatie en natuurlijk alles wat waarde toevoegt aan het onroerend goed. Als er veel borden voor huizen op de markt zijn, dan geeft dat wel aan wat er wordt aangeboden, maar dat de waarde van het huis wordt bepaald door de apparatuur die op dat moment op de markt is, is een gegeven. Al deze factoren moeten worden bekeken om de totale waarde van de vakantiewoning te bepalen.