Airconditioning Zoals de naam al zegt, werkt airconditioning door koellucht de ruimte in te zuigen via een netwerk van ventilatoren. De lucht wordt aangezogen via het dak of een ander apparaat en vervolgens in de ruimte geventileerd. Als alternatief kan warme lucht van buitenaf worden aangezogen via een serviceraam, of zijn er op de vloer gemonteerde ventilatoren beschikbaar.

Hoe het werkt Er zijn veel verschillende soorten airconditioners, maar het meest voorkomende type is het dynamische of het andere type. In een conventioneel systeem bevindt de airconditioningseenheid zich meestal in het dak van een gebouw met meerdere verdiepingen, maar in een dynamisch systeem kan de eenheid binnen of op de grond worden geplaatst. Het meest gebruikelijke type ventilator dat voor correctiedoeleinden wordt gebruikt, is een ventilator die op de betonnen vloer is gemonteerd. Hij kan worden gebruikt om koele lucht uit de omringende koelere lichaamslucht in een ruimte aan te zuigen. Hij kan ook warme lucht aanzuigen uit de omringende warmere lichaamslucht.

Doel voor gebruik airconditioners: Airconditioners zijn oorspronkelijk ontworpen als middel om gebouwen te stutten tegen de klimatologische omstandigheden, zoals sneeuw, regen en kou. Sinds de airconditioners voor het eerst werden geproduceerd en gebruikt in de winter van de jaren vijftig, zijn zij uitgegroeid tot een belangrijk hulpmiddel van verschillende steden en een huishoudelijke noodzaak het hele jaar door. De voordelen voor een stad zijn onder meer: grotere efficiƫntie, minder lawaai, betere isolatie tegen kou en regen, en een daling van het aantal auto-ongelukken.

Soorten airconditioners:

Kartonnen airconditioners – Zoals de naam al doet vermoeden, zijn dit goedkope modellen die worden gebruikt als cardio-limiet apparaten. Ze zijn ook bekend als aan de muur gemonteerde eenheden, omdat ze meestal worden gemonteerd aan de zijkant van een gebouw. Deze apparaten zijn ideaal voor gebruik op plaatsen zoals de wachtruimte van een doktersziekenhuis, het laadperron van een magazijn of de wachtruimte van een kledingwinkel. Omdat deze apparaten zo goedkoop en draagbaar zijn, zijn ze ideaal voor gebruik in noodgevallen.

Automatische airconditioners – Deze apparaten regelen automatisch de luchttemperatuur in de ruimte waarin zij zich bevinden. Ze zijn ideaal voor de meeste temperaturen van -30 tot 150 Fahrenheit en bieden ook een automatisch de-fuggeniseringsproces. Het beste ding over deze machines is dat zij op regelbare rekken kunnen worden geplaatst om hun ruimte en veelzijdigheid te maximaliseren.

Manuele airconditioners – Manuele airconditioners werken anders dan automatische. Zoals de naam al doet vermoeden, moet de gebruiker een deur openen en sluiten om de lucht vrij te laten. Deze zijn moeilijk en snel te gebruiken; daarom worden ze niet aanbevolen voor open ruimtes, waar de meeste airconditioners zich meestal bevinden. Deze units zijn ook moeilijker te vinden en zijn minder duur dan de automatische airconditioners.

Preventieve airconditioners – Deze eenheden zijn bedoeld om de ruimte waarin ze zich bevinden af te koelen voordat het begint te regenen. Ze zijn anders dan andere. Automatische airconditioners zijn gemakkelijk schoon te maken omdat ze hun eigen lucht door de opening waarin ze zich bevinden. Ook zijn deze machines gemakkelijker te vinden en worden ze meestal dichter bij de warmtebron geplaatst. Het preventieve aspect van deze machines is dus waar ze in uitblinken.